Crosskart - kjøretøyet

Crosskart kjøres på asfalt og grus. Det kan minne mye om en gokart, men er et eget kjøretøy som har eksistert i mange år. Crosskart blir stadig mer populært, og mange unge starter med dette i tidlig alder. Man kan kjøre Crosskart fra det året man fyller 6 år. Klassene er delt inn etter alderstrinn, og man kan gå opp i 85 ccm det året man fyller 9 år. Andre startet i denne klassen, men kjører sin 2. sesong i 125ccm 2020.

Det er flere forskjellige Crosskart produsenter og velge mellom. IC Kart som er den mest solgte karten i Norden er den Andre kjører. Karten er utstyrt med 4 støtdempere for å kunne tåle de harde salg og dumper på banen. Ellers så er sikkertheten god i disse kjøretøyene, man sitter nede i en rørramme, med racingstol og sikkerhetsbelte. Hjulene er 10" store, og karten i klassen til Andre er drevet for å kjøre opp mot 125 km/t.

Det finnes forskjellige motorleverandører og velge mellom, men som oftest er det gamle motorcross sykler som brukes i alle Crosskart klassene. Nå år er planen til Andre å kjøre i 125 ccm klassen, det kan han også gjøre neste år. Deretter velger mange å gå over til bil ettersom de blir gamle nok, men man kan også kjøre Crosskart i klassene 250 og 650. I tillegg finnes det Speedcar som er en 4 sylindret motorsykkelmotor på 750 ccm. Denne ligner litt mer på en bil i kjørebevegelsen.

Andre har allerede startet trening bak rattet i en Bilcross bil hos RX Evolution på Gardermoen

Hvis du ønsker å prøvekjøre Crosskart eller Bilcross kan du ta kontakt med RX Evolution på Facebook, eller gjennom websiden nedenfor.

CROSSKARTUTLEIE.NO